Choose language:
Pratite nas:
back

Infigo otvorio slovenski ured u Ljubljani

08.10.2019

Otvorili smo slovenski ured i dobro se zabavili predstavljajući ga na Infosek Expou 2019 u Ljubljani pričom o phishingu

Dodali smo još jedan ured u našoj sve dužoj listi; sada Infigo ima urede u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Najnoviji ured otvoren je u Ljubljani, pod budnim okom direktora Milana Perkoviča, na adresi Tivolska cesta 50 (tel. +386 1 777 89 00).
 
Otvorenje ureda objavili smo svijetu na sigurnosnoj konferenciji Infosek Expo 2019 održanoj u Ljubljani. Na njoj su naši sigurnosni gurui iz penetracijskog tima, Jagor Čakmak i Mirna Novak, održali prezentaciju o phishingu. Na prigodno nazvanom predavanju, „Phishing in INFIGO's lake“, podučili su okupljene o tehnikama, i vlastitim alatima, koje koriste kod provođenja phishing napada.
Phishing, ako maknemo sve tehikalije, je hakerski napad gdje pokušavate natjerati ljude da naprave nešto što ne bi smjeli; npr. kliknuti na link na koji su upozoreni da ne klikaju, da omoguće izvođenje macroa u Office dokumentima, i na taj način daju ulaz hakerima u vaš sustav. Radi se o socijalnom inženjeringu, manipulaciji, gdje se napada najslabija karika – čovjek.
 
Posebno zanimljiva bila je statistika iza prije provedenih Infigovih phishing napada – 16 posto ljudi unijelo je valjane podatke na phishing siteu, a čak 23 posto otvorilo je i omogućilo izvođenje malicioznog koda u Word dokumentu. Što je itekako zabrinjavajuće jer treba vam samo jedan čovjek da dobijete početni ulaz u sustav!
 
Infigo IS, među ostalim, radi puno ispitivanja sigurnosti koja omogućuju organizacijama da vide razinu (ili manjak) sigurnosti njihovih sustava, ali i da dobiju odgovarajuće upute kako propuste popraviti. Uvijek je bolje da mi nađemo propust nego zlonamjerni akteri. Budite pametni, budite sigurni.