Poslovna inteligencija & analitika

Neka vas podaci vode


Postoji razlika između poslovne inteligencije i poslovne analitike s kojom se svi slažu – inteligencija se koristi za dobivanje djelotvornih uvida iz vaših podataka, da saznate što se događa i zašto se to nešto događa, da vam pruži kontekst oko vaših KPI-jeva i sve to stavi u lijepe vizualizacije. Analitika, s druge strane, se koristi kako biste izgradili model nečega što vam može pomoći u predviđanju budućnosti.

Mnoge tvrtke rade ili jedno ili drugo, ali mi u Infigo IS-u vjerujemo da morate imati oboje. Inteligencija i analitika dolaze iz podataka, a mi smo stručnjaci u prikupljanju podataka, transformaciji, obogaćivanju i vizualizaciji.

Makar smo počeli kao tvrtka za informacijsku sigurnost, zapošljavamo data scientiste i matematičare kao i stručnjake iz domena brojnih industrijskih sektora. To nam omogućava da vas vodimo u stvaranju smislenih izvještaja, postavljanja vaših KPI-jeva i dajemo vam vizualizacijske dashboarde koji će odmah prikazati korisne informacije iz silnih podataka koje generira vaše poslovanje.

Što se tiče analize, koristimo podatke skupa sa strojnim učenjem kako bismo stvorili modele koji mogu predvidjeti buduće rezultate. Ako to malo zvuči apstraktno, evo pregleda jednog modela iz stvarnog svijeta kojeg smo napravili – kompanija koja je proizvodila kemijski proizvod imala je mnogo koraka i za njih je trebalo puno vremena. Morali su testirati proizvod svako malo kako bi vidjeli da proces ide u pravom smjeru (što ih je koštalo i vremena i novaca), ali imali su tisuće senzora koji su dostavljali velike količine podataka u realnom vremenu. Koristili smo te podatke kako bismo napravili model koji je predviđao kako će proizvod ispasti bez potrebe stalnog testiranja te smo im tako sačuvali vrijeme i novac u velikoj mjeri. I to je ljepota poslovne analitike u pravim rukama.

Koliko podataka možete obraditi?


Koliko podataka imate? Više od desetljeća radimo sa Splunkom, platformom za velike setove podataka. Konstruirali smo sustave koji dnevno mogu unijeti gigabajte podataka, stvorili podatkovne modele iz ogromne količine podataka, spojili tisuće uređaja s desetinama izvora podataka (u stvarnom vremenu), obrađivali gigantske, složene pretrage... U osnovi nema ograničenja koliko možemo skalirati tako da možemo obraditi bilo koju količinu podataka koju stavite pred nas. Naravno, osim što nam volumen nije problem, lagano se nosimo i s brzinom i raznolikošću.

Koristite svoje podatke za donošenje boljih poslovnih odluka

Sve je moguće s inteligencijom i analitikom


Ne možemo vam reći kako voditi posao, ali možemo vam pomoći dobiti više uvida u to kako vaša tvrtka posluje i zašto tako posluje. Od rizika do čiste operative, s pametnim korištenjem poslovne inteligencije i analitike možete dobiti sve što vam treba za donošenje boljih, informiranijih poslovnih odluka.

Pomoću poslovne inteligencije moći ćete pratiti kako poslujete u ključnim područjima, a s analitikom dobit ćete priliku vidjeti ono što vas tek čeka. Kombinacija jednog i drugog održat će vaše poslovanje zdravim i ostaviti konkurenciju u prašini.