Infigo IS postao usklađen sa SOC 2 tipom 1


Od prvog dana, Infigo IS je posvećen sigurnosti, bilo da se radilo o provjeri sigurnosti, konzaltingu, izradi aplikacija poput Infigo SIEM-a ili uvođenju MSS usluga. I u tih više od 15 godina, korisnički podaci su nam uvijek na prvom mjestu.
Kako bismo opravdali povjerenje klijenata, uvijek jurimo za još certifikata, bilo da se radilo o vendorskim ili industrijskim, a ovaj put smo odlučili postati usklađeni sa SOC 2 tipom 1.

SOC 2 (Service Organization Control) tip 1 provodi nezavisni revizor i isporučuje izvješće (neki kažu certifikat, no kažu krivo) o usklađenosti; ta usklađenost bazira se na kriterijima povjerenja usluge i služi kako bi se ostvarilo povjerenje između Infigo IS-a i naših klijenata čije podatke obrađujemo.
Izvješća za SOC 2 bave se jednom ili više ključnih kategorija, a ona na koju se orijentirao Infigo IS je, dakako, sigurnost. Usluge koje su uzete u opseg su one koje potpadaju pod naše funkcioniranje MSSP-a (Managed Security Services Provider) i usluge FRAML-a (FRaud and Anti-Money Laundering).

SOC 2 tip 1 gleda provođenje najboljih praksi po pitanju infrastrukture, softvera, podataka, ljudi i procedura, a dosta je zahtjevan za ostvariti te ga je u Hrvatskoj dosad imala samo jedna tvrtka.
Uz certifikate ISO 9001, 27001, 22301 te mali milijun vendorskih certifikata, Infigo IS je sa SOC 2 tip 1 pozicioniran kao ravnopravan član svjetske sigurnosne zajednice.