Infigov upis u SWIFT-ov imenik pružatelja procjene CSP-a


Sretni smo što možemo objaviti da je Infigo IS uvršten u SWIFT-ov imenik(*) pružatelja usluga procjene programa za sigurnost korisnika (Customer Security Programme – CSP)! CSP je uveden kako bi pomogao institucijama da osiguraju ažurnost i učinkovitost njihove cyber obrane; institucije su dužne godišnje potvrđivati svoju razinu usklađenosti s neovisnom procjenom.

Infigo IS pruža neovisnu procjenu Customer Security Programmea – pokrivamo institucije diljem Europe i Bliskog istoka.

SWIFT napominje da pri uvrštavanju tvrtki u imenik pružatelja procjene CSP-a uzimaju u obzir određene kriterije, uključujući:
  • iskustvo i vjerodajnice u uslugama kibernetičke sigurnosti - s više od 15 godina u areni IT sigurnosti možemo reći "imamo"
  • strateški fokus na usluge kibernetičke sigurnosti – sa sve većim brojem sigurnosnih certifikata i novim sigurnosnim uslugama, možemo reći "opet imamo"
  • dobra reputacija i predanost klijentima u financijskoj industriji – s našim radom za financijske institucije diljem Europe i na Bliskom istoku (od pen testova, preko savjetovanja, do stvaranja sustava za upravljanje prijevarama i sustava protiv pranja novca), možemo reći "itekako imamo"


SWIFT je globalno tijelo koje je vodeći svjetski pružatelj usluga sigurnog financijskog komuniciranja. SWIFT pruža platformu za razmjenu poruka, standarde za komunikaciju te nudi proizvode i usluge za olakšavanje pristupa i integracije, identifikaciju, analizu i usklađenost s borbom protiv financijskog kriminala.
Kao što možete zamisliti, SWIFT-u je sigurnost najvažnija.
Infigo IS je od osnutka posvećen IT sigurnosti i ima dugogodišnje dobre odnose s financijskim sektorom u Europi i na Bliskom istoku.

*“SWIFT ne potvrđuje, jamči, odobrava niti preporučuje niti jednog davatelja usluga navedenog u svom imeniku, a korisnici SWIFT-a nisu obvezni koristiti pružatelje navedene u imeniku”