Choose language:
Pratite nas:

Cyber sigurnost

Zaštita od cyber napada danas je jedan od glavnih prioriteta kako komercijalnih tvrtki tako i vladinih organizacija, javnih institucija i sl. Za razliku od informacijske sigurnosti koja pokriva nešto šire područje, domena cyber sigurnosti fokusirana je prije svega na zaštitu ključnih poslovnih sustava i dijelova ICT infrastrukture od različitih neovlaštenih aktivnosti i hakerskih napada, posebno onih eksternih.


Dok u komercijalnom sektoru inicijativa i ulaganje u  zaštitu od cyber napada ovisi o zrelosti i perspektivi kompanije, veće svjetske ekonomije prepoznale su zaštitu od cyber napada kao jedno od temeljnih pitanja u smislu očuvanja nacionalne i ekonomske sigurnosti. U tom smislu pokrenute su brojne inicijative te su izrađeni različiti okviri i smjernice za podizanje razine zaštite od cyber napada. Dok je za neke od organizacija usklađivanje s takvim okvirima opcija, za organizacije koje se smatraju kritičnom nacionalnom infrastrukturom, one su obveza.

Europska Unija je tako u skladu s EU Cyber security strategijom donijela tzv. NIS Direktivu (EU 2016/1148), zakonodavni okvir koji za cilj ima podizanje razine sposobnosti u smislu zaštite od cyber napada za sve zemlje Europske Unije.

Slične inicijative imaju i druge svjetske ekonomije, a jedan od poznatijih okvira za procjenu sposobnosti i unaprjeđenje zaštite od cyber security napada je NIST-ov Cybersecurity Framework Version 1.1.

INFIGO IS kompanija je s bogatim iskustvom u ofenzivnoj i defenzivnoj sigurnosti te usklađivanju informacijskih sustava sa različitim standardima te zakonodavnim i regulatornim okvirima, svojim klijentima nudi brojne usluge u smislu podizanja razine zrelosti i zaštite od cyber napada.

INFIGO usluge: