Choose language:
Pratite nas:

Carbon Black

Carbon Black je sigurnosno rješenje nove generacije namijenjen naprednoj zaštiti krajnjih točaka informacijskog sustava od neovlaštenih aktivnosti. Carbon Black koristi snagu i mogućnosti Big Data analitike i mašinskog učenja kako bi se omogućila napredna detekcija neovlaštenih aktivnosti i osigurala bolja vidljivosti nad svim sigurnosnim događajima koji se odvijaju na radnim stanicama i poslužiteljima.


Trendovi u informacijskoj sigurnosti pokazuju da su krajnje točke informacijskog sustava (endpoint) najizloženije i najranjivije komponente informacijskih sustava. Sve češće se spominje kako je tzv. perimetar, odnosno rubni dio informacijskog sustava na kojem se organizacije štite od neovlaštenih aktivnosti pomaknut s mrežnih dijelova na krajnje točke informacijskih sustava, odnosno radne stanice i poslužitelje.

Povijesno gledajući, perimetar informacijskog sustava bio je prvenstveno definiran na mrežnoj razini, kako bi se potencijalnog napadača „udaljilo“ od internih dijelova informacijskog sustava. Današnje tehnike napada unaprijeđene su i prilagođene upravo na način da relativno jednostavno zaobilaze mrežne kontrole na perimetru i da izravno ciljaju tamo gdje smo najranjiviji, a to su radne stanice i poslužitelji.

Najveći broj napada provodi se na način da se korisnika navede na otvaranje specijalno prilagođenog privitka email poruke koji neće biti detektiran od strane tradicionalnog antivirusnog softvera ili posjećivanje maliciozne URL adrese koja će omogućiti pokretanje malicioznog koda direktno na Vašem računalu. Iako i dalje postoji cijeli niz mrežnih kontrola koje bi napadača trebale zaustaviti u ovakvom naumu, napadači su jednostavno postali dovoljno vješti i napredni da ove kontrole efikasno zaobiđu.

Samim time postalo je iznimno važno da na krajnjim točkama informacijskog sustava, a posebice na radnim stanicama,  unaprijedimo postojeće kontrole, odnosno da implementiramo kontrole nove generacije koje će omogućiti dodatno podizanje razine sigurnosti, osiguravanje bolje vidljivosti nad potencijalnim  neovlaštenim aktivnostima te bržu i kvalitetniju reakciju na sigurnosne incidente.

Od sigurnosnog softvera na poslužiteljima i radnim stanicama više se ne očekuje da „samo“ detektira i blokira maliciozno ponašanje, već da omogući naprednu analitiku malicioznog ponašanja, efikasnu forenzičku istragu, odnosno brzi odgovor na uočeni sigurnosni incident. Želimo da antimalware softver proaktivno analizira ponašanje na radnim stanicama, da predviđa potencijalne incidentne događaje i da nas o tome pravovremeno upozorava. Ukratko, želimo biti korak ispred napadača.

Nažalost, tradicionalni antivirusni softveri nisu dorasli ovom zadatku te je očito da ih moramo nadograditi i proširiti novim funkcionalnostima. Ovdje na scenu stupa – Carbon Black, jedan od vodećih antivirusnih softvera nove generacije!

INFIGO IS kao kompanija specijalizirana za zaštitu informacijskih sustava od naprednih prijetnji, prepoznala je prethodno navedene  trendove i uspostavila partnerski odnos s tvrtkom Carbon Black.

Carbon Black sigurnosni je softver nove generacije namijenjen upravo naprednoj zaštiti krajnjih točaka informacijskog sustava od neovlaštenih aktivnosti. Carbon Black koristi snagu i mogućnosti Big Data analitike i mašinskog učenja kako bi se omogućila napredna detekcija neovlaštenih aktivnosti i osigurala bolja vidljivosti nad svim sigurnosnim događajima koji se odvijaju na radnim stanicama i poslužiteljima.

S Carbon Black rješenjima organizacijama se omogućuje da značajno podignu razinu zaštite na krajnjim točkama informacijskog sustava i da podignu sposobnost reakcije i odgovora na napredne sigurnosne prijetnje.

Carbon Black u svojem portfoliu nudi različita rješenja kako bi se organizacijama omogućila napredna borba od neovlaštenih aktivnosti i malicioznih softvera.

Neka od njih navedena su u nastavku: