Choose language:
Pratite nas:
back

NIS Direktiva - jačanje nacionalne obrane od cyber napada, 9.svibanj, Westin Hotel Zagreb

24.03.2019

9. svibnja 2019. u Westin Hotelu Zagreb, INFIGO IS organizira besplatnu jednodnevnu konferenciju posvećenu NIS Direktivi, odnosno Zakonu o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga. Uz brojna zanimljiva predavanja i goste iz Zavoda za sigurnost informacijskih sustava, na konferenciji će biti održan i okrugli stol s predstavnicima nekih od ključnih industrija obuhvaćenih NIS Direktivom. Veselimo se Vašem dolasku.


NIS DIREKTIVA - jačanje nacionalne obrane od cyber napada

9. svibnja, 2019., The Westin Hotel Zagreb

NIS Direktiva predstavlja dio šire EU strategije o kibernetičkoj sigurnosti, a koja za cilj ima osiguravanje visoke razine zaštite kibernetičke sigurnosti u mrežnim i informacijskim sustavima zemljama članicama Europske unije, u ovom slučaju Republike Hrvatske.

Tko je sve obuhvaćenim ovim Zakonom, odnosno Uredbom, što se točno očekuje od pojedinih organizacija u smislu usklađivanja i koje su moguće posljedice ukoliko zahtjevi neće biti kvalitetno i potpuno implementirani, neke su od tema koje će biti predstavljene na ovoj jednodnevnoj konferenciji. 


Broj mjesta je ograničen te Vas molimo za pravovremenu prijavu na email adresu nis2019@infigo.hr.
 

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.


Agenda
 

08:30 - 09:00

Registracija

09:00 - 09:15 

Pozdravni govor / otvaranje

09:15 - 09:45   

Cyber napadi - globalna prijetnja nacionalnoj sigurnosti i online poslovanju

Predavač: Bojan Ždrnja, INFIGO IS (SANS GCIH, GCIA, GWAPT, GMON)

Sažetak predavanja: Predavanje daje uvodni pregled aktualnih globalnih izazova i prijetnji vezani uz cyber sigurnost te njihov potencijalni utjecaj na nacionalnu sigurnost i online poslovanje. Koji su motivi za nastajanje NIS Direktive, koliko smo svjesni cyber prijetnji kojima smo izloženi i koliko razumijemo prijetnje s kojima se susrećemo neke su od tema koje će biti obuhvaćene ovom uvodnom prezentacijom.

09:45 - 10:30 

NIS Direktiva - EU strategija za zaštitu od cyber napada

Predavač: Jurica Čular, Zavod za sigurnost informacijskih sustava

Sažetak predavanja: Predavanje daje sažeti pregled NIS Direktive, odnosno Zakona/Uredbe o kibernetičkoj sigurnosti, na koga se ista primjenjuje i koja su očekivanja koja se postavljaju pred organizacije obuhvaćene ovim zakonodavnim okvirom. Prilika da iz prve ruke dobijete odgovore na sva pitanja vezana uz primjenu NIS Direktive.

10:30 - 11:00

Izazovi usklađivanja s NIS Direktivom

Predavač: Saša Jušić, INFIGO IS (CISSP, CISA)

Sažetak predavanja: Što znači biti usklađen s NIS Direktivom, odnosno Zakonom o kibernetičkoj sigurnosti, zašto su organizacijske kontrole jednako važne kao i tehničke, na koji način izgraditi efikasan upravljački okvir za zaštitu od cyber napada, neke su od tema obuhvaćene ovim predavanjem. Vjerujemo da će ovo predavanje pojasniti što se od Vas očekuje u smislu usklađivanja sa zahtjevima NIS Direktive.

11:00 - 11:30 

Pauza za kavu

11:30 - 12:00   

Najčešći vektori napada na kritičnu infrastrukturu i kako se od njih zaštititi

Predavač: Jagor Čakmak, INFIGO IS

Sažetak predavanja: Cyber napadi posljedica su propusta, odnosno ranjivosti u informacijskim sustavima. Predavanje opisuje koje su najčešći sigurnosni propusti informacijskih sustava koji čine kritičnu infrastrukturu, kako ih napadači iskorištavaju i na koji način ofenzivnu sigurnost možemo iskoristiti u svoju korist kako bi se zaštitili od ovakvih napada.

12:00 - 12:30   

Izgradnja naprednog sustava obrane od cyber napada

Predavač: Alan Osmanagić, INFIGO IS

Sažetak predavanja: Defenzivna sigurnost druga je ključna karika zaštite od cyber napada. Izgradnja proaktivnog sustava obrane od cyber napada jedan je od ključnih izazova za organizacije. Predavanje opisuje ključne aspekte izgradnje efikasnog sustava obrane te pojašnjava pojmove kao što su SOC, SIEM, Threat Hunting, Incident Reponse i sl.

12:30-13:30   

Okrugli stol: Koliko smo sigurni od cyber napada?

Gosti:

Financijski sektor, g. Andro Galinović (Zagrebačka Banka)
Javni sektor, g. Saša Bilić (APIS IT)
Sektor prometa, g. Hrvoje Maloča (Hrvatska kontrola zračne plovidbe)
Telekomunikacije, g. Goran Car (Hrvatski Telekom)
Zavod za sigurnost informacijskih sustava - g. Jurica Čular
INFIGO IS - g. Saša Jušić

Moderator: g. Goran Račić

13:45 - 15:30   

Ručak

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na info@infigo.hr ili nis2019@infigo.hr


Veselimo se Vašem dolasku!

Vaš INFIGO IS.